Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί 'Δείτε το site...' OK!
Sophia is both an idea, a concept and an initiative.

Διάβασμα στις Διακοπές!

Διακοπές! Καταγάλανα νερά, ατελείωτες παραλίες…. Και μόνο η ιδέα φέρνει χαλάρωση… Μας περιμένουν όμορφες στιγμές ξεκούρασης, χαράς και ανεμελιάς. Για πολλούς από εμάς μια από τις βασικές συνήθεις των διακοπών που ηρεμούν και μας γεμίζουν είναι το διάβασμa.

Η συντροφιά ενός ή περισσότερων βιβλίων είναι από τα βασικά θέματα της λίστας που ετοιμάζουμε πριν φύγουμε για τις διακοπές μας. Τι θα διαβάσουμε φέτος λοιπόν? Συνήθως επιλέγουμε ένα παλιό αγαπημένο που θέλουμε πολύ να ξανασυναντήσουμε ή που παρατήσαμε στο κομοδίνο λόγω του πολυάσχολου χειμώνα και δεν ξαναπιάσαμε ποτέ & τουλάχιστον ένα καινούργιο που θα μας δώσει μια νέα οπτική… Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό λοιπόν?

Εμείς σαν γνήσιοι λάτρες του Αρχαιοελληνικού πνεύματος και της σοφίας σας προτείνουμε Έλληνες φιλόσοφους: 

Σωκράτης: Μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας, ο Σωκράτης έστρεψε το φιλοσοφικό στοχασμό από τα φυσικά φαινόμενα στον ίδιο τον άνθρωπο και την κοινωνία του. Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για τη ζωή και τη διδασκαλία του Σωκράτη μέσα από τα έργα του μαθητή του Πλάτωνα μια και ο ίδιος δεν άφησε κάποιο σύγγραμμα.

Πλάτωνας: ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Ο Πλάτωνας άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι και σήμερα. Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο.

Αριστοτέλης: συνέβαλε σχεδόν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης γνώσης και αποτελεί το θεμέλιο όλης της μεταγενέστερης φιλοσοφίας.  Διαβάζοντας σήμερα τον Αριστοτέλη, δυσκολεύεται κανείς να συνειδητοποιήσει, ότι τα κείμενά του γράφτηκαν πριν από 2.500 χρόνια. Αξίζει σίγουρα μια θέση στο φιλοσοφικό μας «ταξίδι» μια και οι άνθρωποι αναγνώριζαν πάντοτε θεμελιώδεις αλήθειες στο αριστοτελικό σύστημα σκέψης.

Πυθαγόρας: Σημαντικός έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Ο Πυθαγόρας δεν έγραψε τίποτα όσο ζούσε. Ούτε καν το πυθαγόρειο θεώρημα. Κι όμως η γνώση και η σοφία του άλλαξαν τον κόσμο κι έφτασαν ως τις μέρες μας. Απόσταγμα της διδασκαλίας του θεωρούνται τα "χρυσά έπη", εβδομήντα ένα δίστιχα - πυξίδα για τη ζωή.
Διάβασμα στις Διακοπές!