Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί 'Δείτε το site...' OK!
Sophia is both an idea, a concept and an initiative.

H Sophia στα Μουσεία

Η SOPHIA ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και καταφέρνει να εξάγει την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά μέσα από το σύγχρονο design. Διανέμοντας τα προϊόντα της σε κάποια από τα δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου διηγείται πολύτιμες ιστορίες της χώρας μας σε διάφορες γωνιές του πλανήτη:

Musée du Louvre στο Παρίσι 
Το μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί 35.000 έργα τέχνης. 
Είμαστε περήφανοι που οι επισκέπτες του από όλες τις άκρες της γης μπορούν να ψωνίσουν μοναδικά αντικείμενα από τη Sophia, όπως τα μαξιλάρια ή  οι βιβλιοστάτες στο Souvenir Store του Λούβρου και μέσα από αυτά να συμβάλλουμε λίγο κι εμείς στην μετάδοση του Ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως.

British museum στο Λονδίνο
Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από 7.000.000 αντικείμενα είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.
Το κατάστημα του Μουσείου διαθέτει ποιοτικά δώρα από όλους τους πολιτισμούς του κόσμου και φυσικά ανάμεσα τους και την Αρχαία Ελλάδα όπου μπορούμε να βρούμε αγάλματα, μαξιλάρια και άλλα είδη από την Sophia. 

The Getty Museum στο Λος Άντζελες
Το μουσείο Getty στο Getty Center στο Λος Άντζελες προσπαθεί να εμπνεύσει την περιέργεια για τις εικαστικές τέχνες μέσω της διατήρησης και της έκθεσης εικαστικών έργων εξαιρετικής ποιότητας και ιστορικής σημασίας.
Kάποια από τα ιδιαίτερα design αντικείμενα Sophia, όπως τα πορσελάνινα πιάτα με τους αρχαίους δρομείς,  μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα του μουσείου, συμβάλλοντας στην προώθηση του ελληνικού πνεύματος στην Αμερική.
 
National Hellenic Museum στο Σικάγο
Το Νational Hellenic Museum στο Σικάγο είναι το μοναδικό ίδρυμα στην Αμερική που ερμηνεύει την αμερικανική εμπειρία μέσα από την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών  καθώς και τη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανικών στο αμερικανικό μωσαϊκό. Ταυτόχρονα εξυμνεί την παγκόσμια επίδραση της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Είναι μεγάλη τιμή για τη Sophia που έχει κοινούς στόχους, να μπορεί να διαθέτει στο κατάστημα του Μουσείου κάποια κομμάτια από τις συλλογές της όπως Art de la table της σειράς Eternity Today, κουκουβάγιες, ροζέτες κλπ.

Courtauld Gallery στο Λονδίνο
Το  Courtauld Institute of Art είναι κορυφαίο ίδρυμα, μουσείο και ερευνητικό κέντρο αφιερωμένο στη μελέτη της ιστορίας και της διατήρησης της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Στο Courtauld Gallery οι επισκέπτες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με παγκοσμίου φήμης αριστουργήματα από πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και διακοσμητικές τέχνες.
Στο κατάστημα του μπορούν να βρουν τη μοναδική μικρογραφία της Φτερωτής Νίκης της Σαμοθράκης καθώς και άλλα υπέροχα αντικείμενα τέχνης από τη Sophia. 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το δικό μας Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ανάμεσα στα  εντυπωσιακά και διαχρονικά δώρα που προτείνονται στο κατάστημα του Μουσείου βρίσκονται και κομμάτια από τις συλλογές μας, όπως την Philosophia, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν μαζί τους ή να προσφέρουν ένα κομμάτι της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.
H Sophia στα Μουσεία