Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί 'Δείτε το site...' OK!
Sophia is both an idea, a concept and an initiative.
11.05.2015

#Philosophia

Αν η Αισθητική είναι μια φιλοσοφική αναζήτηση στη τέχνη και στην ομορφιά, θα μπορούσε επίσης να έχει ανακαλυφθεί η αισθητική του λεξιλογίου που αντιπροσωπεύει την κουλτούρα μιας εποχής. Από τις 166.724 λέξεις που περιλαμβάνονται στο Βρετανικό λεξικό, ένα σύνολο των 41.214 λέξεων είναι ελληνικής καταγωγής και προέλευσης. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το σύνολο του λεξιλογίου που σχετίζεται με ιατρικούς και επιστημονικούς όρους, όπου ο αριθμός αυξάνεται πάνω από 90%.

Εμείς μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε πάντοτε τις λέξεις αυτές και τους ορισμούς τους επειδή τις έχουμε συνηθίσει και αποτελούν ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας. Από την άλλη πλευρά, η σημασία όμως τους παραμένει αναλλοίωτη για περισσότερους από 6 αιώνες

Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, όπως #Dialogue, #Utopia, #Harmony ή #Ecstasy, η ομάδα της Sophia και οι συνεργάτες μας δημιούργησαν μια νέα συλλογή στοχεύοντας σε κάτι παραπάνω από μια απλή διαδικασία εύρεσης διεθνώς αναγνωρίσιμων λέξεων σε Αγγλικό λεξικό. Πρόκειται για την εύρεση του Ελληνικού στοχασμού-συλλογισμού-σκέψης σε Αγγλικές λέξεις. Με μια σειρά από προϊόντα χαρτιού και επιτραπέζιων σκευών, η νέα συλλογή φέρει την ονομασία της από τη λέξη της ίδιας της έμπνευσης ή από την εμπνευσμένη λέξη: #Philosophia.